Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Tart Pasta

Ispanaklı Tart Pasta
0
16

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-tart-pasta.jpg

Ispanaklı Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 10, 15 tane ıspanak yaprağı
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
  • 2, 5 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
Çilek sosu için
  • 150 gram çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı su

Ispanaklı Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle süt ile ıspanağı blender ile püre haline getirelim.
  2. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  3. Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyelim tekrar çırpalım.
  4. Un, kabarma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  5. Tereyağ ile yağlayıp unladığımız tart kalıbına kek harcımızı dökelim.
  6. Kek kalıbımızı fırın tepsisinin içine koyalım ve bir ölçü su ekleyelim.
  7. 180 derecede evvelce ısınmış fırına gönderelim.
  8. Kürdan testi yaparak kekimizi denetimi bir halde pişirelim.
  9. Ben yaklaşık 35 40 dakika pişirdim fırından fırına değişebilir.
  10. Muhallebimiz için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp uygunca çırpalım ve ocağa alalım.
  11. Mahallelimiz kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyelim.
  12. Orta ara karıştırarak sogumaya bırakalım.
  13. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya alalım.
  14. Soğuyan kekimizi servis tabağına alalım ve soğutmuş olduğumuz muhallebimizi de kekimizin ortasına dökelim.
  15. Çilek sosu için çilekleri halka halka doğrayalım üzerine şekeri ekleyip 1 -2 kaşık su ile pişirelim.
  16. Pişen çileğimizi blender ile püre haline getirelim.
  17. Çeyrek su bardağı su ile nişastayı açalım pişen çileğimizin üzerine dökelim.
  18. Çilek sosumuzu biraz ılıtalım.
  19. Ilıyan sosumuzu muhallebimizin üzerine yayalım.
  20. 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim ve sonrasında servis edebilirsiniz.
????????afiyet olsun ????????
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt