Ispanaklı Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 10, 15 tane ıspanak yaprağı
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 150 gram çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1/4 (çeyrek) su bardağı su
Ispanaklı Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle süt ile ıspanağı blender ile püre haline getirelim.
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyelim tekrar çırpalım.
- Un, kabarma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
- Tereyağ ile yağlayıp unladığımız tart kalıbına kek harcımızı dökelim.
- Kek kalıbımızı fırın tepsisinin içine koyalım ve bir ölçü su ekleyelim.
- 180 derecede evvelce ısınmış fırına gönderelim.
- Kürdan testi yaparak kekimizi denetimi bir halde pişirelim.
- Ben yaklaşık 35 40 dakika pişirdim fırından fırına değişebilir.
- Muhallebimiz için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp uygunca çırpalım ve ocağa alalım.
- Mahallelimiz kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyelim.
- Orta ara karıştırarak sogumaya bırakalım.
- Kekimizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya alalım.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına alalım ve soğutmuş olduğumuz muhallebimizi de kekimizin ortasına dökelim.
- Çilek sosu için çilekleri halka halka doğrayalım üzerine şekeri ekleyip 1 -2 kaşık su ile pişirelim.
- Pişen çileğimizi blender ile püre haline getirelim.
- Çeyrek su bardağı su ile nişastayı açalım pişen çileğimizin üzerine dökelim.
- Çilek sosumuzu biraz ılıtalım.
- Ilıyan sosumuzu muhallebimizin üzerine yayalım.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim ve sonrasında servis edebilirsiniz.