![ispanak-li-tatli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/09/ispanak-li-tatli.jpg)
Ispanaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet ıspanak yaprağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Ispanaklı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanak yapraklarını 1 çay bardağı su da haşlayın püre haline getirin ve ılıtın.
- Yumurtayı, yağı ekleyin iyice karıştırın, ceviz içini de ekleyin, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip unu azar azar koyup ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- İstediğiniz şekli verin ben ceviz büyüklüğünde parçalar alıp mutfak makasıyla şekil verdim.
- 180 derece fırında 20 dk pişirin.
- Şerbeti için: 3 su bardak şekere 3 su bardağı su koyup kaynatın.
- Tatlınız ılık şerbetiniz soğuk olsun.
- Tatlının üzerine şerbeti döküp çekene kadar bekleyin afiyet olsun fıstıklı zannedilen çok güzel bir tatlı oluyor.