
Ispanaklı , Tavuklu, Kremalı Tanımı İçin Gereçler
- 1kg ıspanak
- 1 adet tavuk göğsü
- 5-6 adet patates
- 1 paket rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Kırmızı biber
- 2 paket krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Kurkuma ( zerdeçal)
Ispanaklı , Tavuklu, Kremalı Tanımı Yapılışı
- Ispanaklar temizleyelim tavukları kuşbaşı doğrayalım.
- Patatesleri soyup yuvarlak iri iri doğrayalım ve bir iki dk hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Soğanları az yağda kavuralım ,kırmızı biber koymak isteyenler etlerden evvel biberleri koya bilir ve etleri soğanların üzerine koyup kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra baharatlarını ekleyelim tuzunu koyalım, suyunu salınca kısık ateşte pişene kadar ağzını kapatalım.
- Haşladığınız patatesleri cam bir tepsiye alalım pişen erlerin üzerine kremaları koyalım . ( ocağın altı çok kısık olmalı ki kremalar kesilmesinler )
- Kreme kaynamaya başlayınca onları da patateslerin üzerine yaylım sarımsakları tıpkı tencerede hafif kavuralım ve doğradığımız ıspanakları da ek edelim.
- Hafif suyu kalıncaya kadar kavuralım ben karabiber ve tuz atıyorum lakin siz daha farklı baharatlarda kullana bilirsiniz.
- Ispanaklarında erlerin üzerine yayıp 10 dk fırına sürelim .
- Daha sonra peynirleri de üzerine serpip kızarsan kadar180 derecelik fırında pişirilir .