Ispanaklı Tavuklu Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 2 modül tavuk göğsü
- 350 gram makarna
- 9/10 tane çerry domates
- 200 gram ıspanak
- 1 su bardağı sut
- 1 kutu krema (200ml)
- 3 diş sarımsak
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz/karabiber/muskat rendesi
Ispanaklı Tavuklu Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnayı tencerede kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüp bir kenara alalım.
- Tavuk göğsünü ince uzun biçimde doğrayıp tavaya biraz zeytinyağ tuz karabiber ekleyip tavukları artlı önlü kızartıp bi tabağa alalım.
- Tıpkı tavanın içine tereyağ ve rendelenmiş sarımsakları kavuralım.
- Üzerine ikiye böldüğümüz domatesleri ekleyip 1 dk kavuralım.
- Ispanakları yıkayıp doğrayıp tavaya ekleyelim. 2-3 dk daha kavuralım.
- Üzerine krema, sütü ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan sosun içine kaşar rendesi makarnayı ve kızartılmış tavukları da ekleyip karıştıralım. Yemeğimiz servise hazır.