Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 veya 4 adet yufka (dilerseniz arttırıp azaltabilirsiniz )
- Ispanak
- Peynir
- Tuz
- 1 adet yumurta (sadece sarısı)
- Susam
- 1 su bardağı yoğurt
- Sarısını aldığımız yumurtanın beyazı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağı daha iyi olacaktır)
- İsterseniz soda (gerekli değil)
- Tuz
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç harcımız için ıspanaklı ince ince doğruyoruz. Bir çimdik tuz ilave ediyoruz. Beyaz peynir ilave ediyoruz.
- Ayrı bir kaseye 1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ilave ediyoruz.
- Bir çimdik tuzu da ona ilave ediyoruz. Yumurtanın beyazına bu kısma ilave edip sarısını ayırıyoruz (üzeri için).
- Serdiğimiz yufkaya önce hazırladığımız yoğurtlu karışımı fırçayla yayıyoruz.
- Sonra ıspanaklı peynirli karışımı her yerine dağıtıyoruz.
- İçeri doğru sararak sarma gibi sarıyoruz. Fırın tepsimize hepsini bu şekilde yerleştiriyoruz.
- Ayırdığımız yumurtaya üzerlerine sürüyoruz. ( kırmızı görüntüsü için) yoğurtlu harcımız artacak bunu da üzerine sürerek ilave ediyoruz.
- Üzerine susam ve çörek otu ilave edebilirsiniz çıtır çıtır olması için.
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı