Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Tepsi Böreği

Ispanaklı Tepsi Böreği
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ispanakli-tepsi-boregi.jpg

Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 4 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Böreğin üzerine dökülecek sos;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz.
  2. Daha sonra tekrar yıkayıp sirkeden arındırıyoruz.
  3. Yemeklik doğranmış olduğumuz soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Salça ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz.
  5. Ispanaklarımızı ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Yufkalarımızı ortadan ikiye bölerek iç harcımızı ekleyip sarıyoruz.
  7. Yağlamış olduğumuz tepsiye gül böreği halinde dolayarak diziyoruz.
  8. En son sosumuzu da fırça yardımı ile uygunca kuru yer kalmayacak halde üzerine sürüyoruz.
  9. İsteğe nazaran çörekotu susam ekliyoruz.
  10. 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk denetimli bir halde fanlı ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt