Ispanaklı Ve Mercimekli Unsuz Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet yumurta
- 2 kase ıspanak (Veya 2 büyük avuç)
- 4 kol nane
- 4 kısım dereotu
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Beyaz peynir
Ispanaklı Ve Mercimekli Unsuz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir bardak mercimek alın ve su ekleyin sonraki gün için yahut kaynar su ile 3 saat daha fazla yahut daha az bekleyin.
- Bir salata kasesi alın ve düzgünce temizlenmiş ıspanak yapraklarını, naneyi, dereotu, iki yumurtayı, baharatları, beyaz peyniri ve mercimekleri ekleyin.
- Bir blender alın ve her şeyi ezin. Blender ile yapıyorum zira blenderde kâfi yer yoktu.
- Bir tava alıp biraz zeytinyağı gezdirin ve her şeyi içine dökün ve orta ateşte 15 dakika bekletin.
- Diğer tarafı pişirmek için çevirin fakat evvel denetim edin. Her şeyden evvel, kırılmadığı için iade etmekten yahut denetim etmekten korkmayın.
- İkinci tarafı en fazla 10 dakika bırakın. Bir tabağa koyun ! Afiyet olsun !????.