Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
0
112

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ispanakli-ve-peynirli-tepsi-boregi-3.jpg

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta akı
Üzeri için:
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Yıkanıp süzdüğümüz ıspanakları ince ince doğrayalım küp küp doğradığımız soğanı çeyrek çay bardağı sıvı yağı ile tavaya alıp kavuralım üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  2. Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Derin bir kaseye sos için olan bütün materyalleri alıp çırpalım. Fırın tepsisini yağlayalım birinci yufkayı tepsiye alalım.
  4. Üzerine sostan sürelim ikinci yufkayı da parçalayarak serelim üzerine sostan tekrar sürelim 3. Cü yufkayı da birebir biçimde koyup üzerine sos sürelim.
  5. Ispanaklı harcın hepsini yufkanın üzerine yayalım kaşar peynir ve beyaz peyniri üzerine serpelim.
  6. 4. Cü yufkayı üzerine serelim sostan sürelim yufkalar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
  7. En son birinci yufkanın tepsi kenarından sarkan yufkaları ortada birleştirelim bıçak ile dilimledikten sonra maden suyu ile çırptığımız yumurta sarısını üzerine dökelim .
  8. Üzeri kapalı dolapta 2 saat beklettikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirelim. Daha sonra afiyet ile tüketelim.
 
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt