Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 1 kg ıspanak
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta akı
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta sarısı
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
- Yıkanıp süzdüğümüz ıspanakları ince ince doğrayalım küp küp doğradığımız soğanı çeyrek çay bardağı sıvı yağı ile tavaya alıp kavuralım üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kaseye sos için olan bütün materyalleri alıp çırpalım. Fırın tepsisini yağlayalım birinci yufkayı tepsiye alalım.
- Üzerine sostan sürelim ikinci yufkayı da parçalayarak serelim üzerine sostan tekrar sürelim 3. Cü yufkayı da birebir biçimde koyup üzerine sos sürelim.
- Ispanaklı harcın hepsini yufkanın üzerine yayalım kaşar peynir ve beyaz peyniri üzerine serpelim.
- 4. Cü yufkayı üzerine serelim sostan sürelim yufkalar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
- En son birinci yufkanın tepsi kenarından sarkan yufkaları ortada birleştirelim bıçak ile dilimledikten sonra maden suyu ile çırptığımız yumurta sarısını üzerine dökelim .
- Üzeri kapalı dolapta 2 saat beklettikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirelim. Daha sonra afiyet ile tüketelim.