Ispanaklı Yaş Pasta (Pastacı Kreması İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı blendırdan çekilmiş ıspanak(2deste)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 buçuk yemek kaşığı margarin
- Muz
- Damla çikolata
- Hazır çikolata sosu muz
Ispanaklı Yaş Pasta (Pastacı Kreması İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanakları temiz ayıklayıp 5 dakika haşlıyoruz.
- Soğumayı bırakıp iyice süzgeçten geçirdikten sonra blendırdan geçiriyoruz. Kremsi bir hal alana kadar geçirelim.
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sonra yağ ,süt, ıspanak püresini ekliyoruz.2 dakika bu şekilde çırpıyoruz.
- Daha sonra elenmiş un ve kabartma vanilya ekleyip pürüzsüz bir hamur olana kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra margarin ile yağlanmış kalıba döküp 180 derecede pişene kadar fırında bekletiyoruz .
- Kontrollü bir şekilde pişirin ,benim fırınım 35 dakikada pişirdi.
- Kek pişerken pasta kremasın hazırlıyoruz .Bütün malzemeyi yağ hariç çırpıcı yardımıyla çırpıp kaynamaya bırakıyoruz.
- kKaynamaya başladığında 2 dakika daha pişsin, margarin ekleyip 2 dakika daha pişirip kapatalım .
- Kenarda soğumuş olan pastamızı kalıptan çıkaralım, uzun bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim.
- Sütün yarısını eşit bir şekilde ıslatalım, pasta kremasının yarısını yayalım, muz ve çikolata parçaları eşit bir şekilde doğrayalım.
- Diğer kek yarısını da üzerine kaplayalım .
- Bardakta kalan sütün eşit bir şekilde üstüne gezdirelim ,kalan pasta kremasını sürelim.
- Kenarları muz ,çikolata sosu ile şekillendirelim.
- 2 saat dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.