Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
Ispanaklı Yaş Pastanın Yapılışı
Ispanaklı Yaş Pasta Malzemeleri:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda cekilmiş ıspanak puresi
Pasta Kreması:
1,5 su bardağı sut
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk sut
imagesispanakliyaspastatarifiresimli5ad3d9e0df847
Ispanaklı Yaş Pasta Hazırlanışı: Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve kucuk bir tencereye alarak uzerini gececek kadar su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları suzup rondodan gecirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar cırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyı eleyerej ekleyin ve biraz daha cırpın
En son ıspanak puresini ekleyip tamamen karışana kadar karıştırın Margarin ile tum ic yuzeyi yağlanmış kalıba dokun 160 derece onceden ısıtımış fırında 30 dakika kadar pişirin(fırından almadan ortasını hafifce bastırarak kontrol edin eğer yumuşaksa 510 dk Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gun onceden pişirmekte fayda var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğması icin ocaktan alın ve ara sıra karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın (kolay kesilmesi icin genellikle bir gun onceden pişiririm) Her kata soğuyan pastacı kremasından bolca surun
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle cırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin Pandispanyayı keserken cıkan kırıntıları pasta uzerinde susleme olarak kullanabilirsiniz
alıntı
Ispanaklı Yaş Pastanın Yapılışı
Ispanaklı Yaş Pasta Malzemeleri:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda cekilmiş ıspanak puresi
Pasta Kreması:
1,5 su bardağı sut
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk sut
imagesispanakliyaspastatarifiresimli5ad3d9e0df847
Ispanaklı Yaş Pasta Hazırlanışı: Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve kucuk bir tencereye alarak uzerini gececek kadar su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları suzup rondodan gecirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar cırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyı eleyerej ekleyin ve biraz daha cırpın
En son ıspanak puresini ekleyip tamamen karışana kadar karıştırın Margarin ile tum ic yuzeyi yağlanmış kalıba dokun 160 derece onceden ısıtımış fırında 30 dakika kadar pişirin(fırından almadan ortasını hafifce bastırarak kontrol edin eğer yumuşaksa 510 dk Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gun onceden pişirmekte fayda var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğması icin ocaktan alın ve ara sıra karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın (kolay kesilmesi icin genellikle bir gun onceden pişiririm) Her kata soğuyan pastacı kremasından bolca surun
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle cırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin Pandispanyayı keserken cıkan kırıntıları pasta uzerinde susleme olarak kullanabilirsiniz
alıntı