Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ıspanak püresi (sadece yaprakları kullanılacak)
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı krem şanti tozu
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce muhallebisi hazırlıyoruz. Bir tencereye süt, toz şeker,nişasta ve unu ekleyip iyice karıştıralım.
- Ocağa alıp orta ateşte pişene kadar karıştıralım.
- Pişen muhallebimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra krem şantiyi de ekleyip karıştıralım ve soğutmaya bırakalım.
- Kekin hazırlanışı.Yumurta ve toz şekeri bir kaba ekleyip iyice çırpalım.
- Ispanak püresi,sıvı yağ, süt,kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek tekrarda karıştıralım. Benim kelepçeli kek kalıbım olmadığı için ben fırın tepsisinde yaptım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim.
- Pişen keki bir tencere kapağı yardımıyla keselim ve kenarda kalan fazla kek parçalarını da robottan geçirerek toz haline getirelim.
- Kekin üzerine muhallebimizi döküp robottan geçirmiş olduğumuz kek parçalarını üstüne serpelim. Ben süslemesini narla yaptım siz tercihe göre istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????????Not:ben kekimi sütle ıslatın ve aralarına muz koydum.