Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Yaş Pasta

Ispanaklı Yaş Pasta
0
113

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
ispanakli-yas-pasta.jpg

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (5 dakika kaynaması yeterli)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 paket toz kremşanti
Arası için ;
  • 5-6 adet muz (muz kullanmak zorunda değilsiniz)
Keki ıslatmak için;
  • Yarım çay bardağı süt
Süslemek için ;
  • Nar taneleri ve çilek kullandım siz sadece nar tanesi kullanabilirsiniz

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak bir avuç ıspanağı bir bardak suda haşlıyoruz çok kaynamasın ama sadece 5 dakika suyun içinden çıkarıp robottan geçirin püre haline getirelim.
  2. Kekin malzemesi için yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım.
  3. Ardından sıvı yağ, ıspanak püresini ,unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize harcımızı dökelim güzelce yayalım çok köşelere kadar yayılmasada olur .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika içinde pişecektir o esnada biz kremamızı hazırlayalım.
  6. Sütü ,şekeri ve unu uygun bir tencereye alalım katılaşana kadar kaynatalım.
  7. Katılaşan kremamızı ocaktan alalım biraz bekledikten sonra üstüne 1 su bardağı hindistan cevizini ,vanilyayı ve toz krem şantiyi kremaya ekleyerek 2 dakika mikserle çırpalım kremamız hazır.
  8. Pastayı hangi kalıpta yapacaksanız ona göre kesin ben kare borcamda yaptım siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz ona göre kesin .
  9. Etrafından arta kalan kek kırıntılarını robottan geçirin, toz haline gelsin .
  10. Kekimizi kalıba alıp kremanın yarısını dökün ve muzlarınız varsa benim gibi muzları krema üstüne dizin .
  11. Kalan kremayıda ekleyip spatula yardımıyla düzgün yayın ama muz yoksa tüm kremayı döküp kekten kalanı üstüne serpebilirsiniz fakat muzlu tadı çok güzel oluyor tavsiye ederim .
  12. Robottan geçirdiğimiz kek tozunu da üstüne heryere gelecek şekilde serpiştirin ve buzdolabına kaldırın 4 saat dinlensin ,vaktiniz varsa bir gece kalsın sonra kalıptan yavaşça çıkarın kesin ve dilediğiniz gibi süsleyin ben nar ve çilek kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt