
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi (5 dakika kaynaması yeterli)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 4 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 paket toz kremşanti
- 5-6 adet muz (muz kullanmak zorunda değilsiniz)
- Yarım çay bardağı süt
- Nar taneleri ve çilek kullandım siz sadece nar tanesi kullanabilirsiniz
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir avuç ıspanağı bir bardak suda haşlıyoruz çok kaynamasın ama sadece 5 dakika suyun içinden çıkarıp robottan geçirin püre haline getirelim.
- Kekin malzemesi için yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım.
- Ardından sıvı yağ, ıspanak püresini ,unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize harcımızı dökelim güzelce yayalım çok köşelere kadar yayılmasada olur .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika içinde pişecektir o esnada biz kremamızı hazırlayalım.
- Sütü ,şekeri ve unu uygun bir tencereye alalım katılaşana kadar kaynatalım.
- Katılaşan kremamızı ocaktan alalım biraz bekledikten sonra üstüne 1 su bardağı hindistan cevizini ,vanilyayı ve toz krem şantiyi kremaya ekleyerek 2 dakika mikserle çırpalım kremamız hazır.
- Pastayı hangi kalıpta yapacaksanız ona göre kesin ben kare borcamda yaptım siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz ona göre kesin .
- Etrafından arta kalan kek kırıntılarını robottan geçirin, toz haline gelsin .
- Kekimizi kalıba alıp kremanın yarısını dökün ve muzlarınız varsa benim gibi muzları krema üstüne dizin .
- Kalan kremayıda ekleyip spatula yardımıyla düzgün yayın ama muz yoksa tüm kremayı döküp kekten kalanı üstüne serpebilirsiniz fakat muzlu tadı çok güzel oluyor tavsiye ederim .
- Robottan geçirdiğimiz kek tozunu da üstüne heryere gelecek şekilde serpiştirin ve buzdolabına kaldırın 4 saat dinlensin ,vaktiniz varsa bir gece kalsın sonra kalıptan yavaşça çıkarın kesin ve dilediğiniz gibi süsleyin ben nar ve çilek kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????