Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Ispanaklı Tatlı Ispanaklı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı kadar un (Alabildiği kadar ekleyin)
- 17-18 kısım sapları ayıklanmış ve haşlanmış ıspanak
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş)
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı şu
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Ispanaklı Tatlı Ispanaklı Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Evvelden haşlanmış ıspanak yapraklarını sıvı yağı karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları da ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine oda sıcaklığındaki tüm materyalleri ekliyoruz. Unu her zamanki üzere yavaş yavaş ek ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru dilediğiniz halde yapabilirsiniz. Hamurlardan ince rulolar yapıp tepsiye bitişik biçimde dizin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlendiriyoruz. Bu kadar kolay, hem göz dolduran hemde lezzet olağanüstüsü olan bu tatlıyı katiyen deneyin.