Ispanaklı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
- 750 gr ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 tane yumurta
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Yumurta Tanımı Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın.
- Bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyun.
- İnce ince doğranmış soğanları tencereye alın. Ve kavurun.
- Salçayı atıp tekrar karıştırın.
- Ispanakları ekleyin. Ve tekrar kavurun.
- Tuz, kara biber ve pul biberi ekleyin biraz daha kavuralım. Sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın.
- Denetim edip pişmişse altını kapatın.
- Pişen ıspanakları küçük fırın tepsisine yahut borcama dökün.
- 7 ya da istediğiniz kadar yumurta için yuvarlak yer açın.
- Açtığınız yerlere yani her bir yuvarlağa yumurtayı kırın ve evvelden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10 dakika pişirin.