Ispanaklı Yumurtalı Mayalı İçli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı doruklu maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin)
- 1 bağ yaprakları haşlanmış ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan ortaboy
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Yumurtalı Mayalı İçli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ılık süt ve suyu şekeri bir kabın içersine alıp karıştıralım.
- Zeytin yağı ve tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
- Hamur dinlenirken tavaya sıvayı alıp soğanı ince doğrayıp orta ateşte kavuralım.
- Soğan biraz pembeleşince yumurtayı kırıp pişirelim daha sonra ıspanağı koyup tuzunu ek ettikten sonra karıştıralım ocaktan alalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve beze yapalım.
- Hepsini tabak büyüklüğünde açıp iç harcından koyup kapatalım.
- Orta ateşte tavayı ısıtalım tavaya fırçayla sıvı yağ sürüp gözlemeleri artlı önlü pişirelim.
- Daha sonra biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.