Ispanaklı Zürafa Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
- 1.5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
- 1 su bardağı ıspanak püresi(15_20 yaprak ıspanak haşlanacak ve ezilcek)
- 1.5 su bardağı un
Ispanaklı Zürafa Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Sıvıyağ, süt eklenir çırpılır. Kabartma tozu, vanilin, unda yavaş yavaş eklenerek çırpılır. Kenara bırakılır.
- Ispanaklı kek için;ıspanaklar az su ile haşlanır ardından ezilip püre haline getirilir. Aynı şekilde kekimiz yapılır ve ıspanak püresi eklenip karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır önce sade kek dökülür ardından üzerine kakao serpilir.
- Üzerine ıspanaklı hamur dökülür tekrardan kakao serpilir.
- Tekrardan sade kek ve bu işlem hamurlar bitene kadar devam eder.
- 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirilir. Afiyet olsun.