
Ispanaktan Yalancı Antep Fıstık Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram ıspanak yaprağı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ispanaktan Yalancı Antep Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkayıp suyunu iyice kurutup blandırdan biraz geçirelim.
- Yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edelim.
- Sıvıyağını şekerini koyup karıştıralım. Un, kabartmatozu, vanilyasınıda koyup karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine harcımızı dökelim.
- 180 derecedeki fırında 25 dk pişirelim. Kızarmayacak dikkat edelim.
- Soğuyan kekimizi robottan geçirelim.
- Havlu kağıdın üzerine döküp üstüne tekrar havlu kağıt koyup 1 gün bekletelim.
- 2. Gün havlu kağıtları değiştirelim.
- 3. Gün tekrar robottan geçirip iyice kurutduktan sonra kapaklı kaplara koyup buzdolabına koyun. Pasta,sütlü tatlılara,sebetli tatlıların üzerine koyabilirsiniz????.