
Ispanaktan Yalancı Şam Fıstığı Tozu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1/2 (yarım) kg ıspanak
Ispanaktan Yalancı Şam Fıstığı Tozu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanaklar sıcak suda 2 dakika haşlanır, süzülür. Blenderda ezilir.
- Ayrı bir kapta yumurta şeker çırpılır ve diğer malzemelerle beraber ıspanak eklenir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür.
- 180 önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek soğuduktan sonra parçalara ayrılarak ufalanır.
- 50 derece fırında 3 saat boyunca iyice kuruması sağlanır.
- Kuruyan parçalanan kek tekrar blendardan geçirilerek un haline getirilir.
- Yapılan toz karışım kavanozda buzdolabında saklanır.