bilgisayarci
FD Üye
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram kuzu yada dana eti ( ben dana eti kullandım sizin de kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli oluyor)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi haşlayalım. Sonrasında etimizi didikleyelim. Pirincimizi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. (suyumuzun kaynar değil sıcak olmasına dikkat edelim. )
- Soğanımızı jülyen halinde doğrayalım ve üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip elimizle ovalım.
- Ardından yapışmaz bir tencerenin alt tabanına soğanları yayalım onların da üstüne didiklenmiş etlerimizi de yayıp yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
- Son olarak nohutları üstüne döküp tuz ve karabiberi serpip 2,5 su bardağı kaynar su ek edip ocağa alalım.
- Ocağı evvel yüksek ateşte pilavımız kaynadıktan sonra da kısık ateşe alalım.
- Pilavımız piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirin akabinde geniş bir servis tabağında aksi çevirelim.
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı