Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Isparta Yöresine Ait Kabune Pilavı

Isparta Yöresine Ait Kabune Pilavı
0
110

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram kuzu yada dana eti ( ben dana eti kullandım sizin de kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli oluyor)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimizi haşlayalım. Sonrasında etimizi didikleyelim. Pirincimizi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. (suyumuzun kaynar değil sıcak olmasına dikkat edelim. )
  2. Soğanımızı jülyen halinde doğrayalım ve üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip elimizle ovalım.
  3. Ardından yapışmaz bir tencerenin alt tabanına soğanları yayalım onların da üstüne didiklenmiş etlerimizi de yayıp yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
  4. Son olarak nohutları üstüne döküp tuz ve karabiberi serpip 2,5 su bardağı kaynar su ek edip ocağa alalım.
  5. Ocağı evvel yüksek ateşte pilavımız kaynadıktan sonra da kısık ateşe alalım.
  6. Pilavımız piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirin akabinde geniş bir servis tabağında aksi çevirelim.
Servis edilmeye hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kabune nasıl yapılır Kabune pilavı Tarifi KABUNE MALZEMELERİ: 2 su bardağı pir inc 400 gr koyun kuşbaşı et 5 corba kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 1 carliston biber Tuz, karabiber imageskabunetarifiresimli5ad41061ec28b KABUNE YAPILIŞI: 1 Pirinc ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *250 gr dana kuşbaşı *1 büyük baş kuru soğan *1 su bardağı nohut ( akşamdan ıslanmış) *1 havuç *2 su bardağı pirinç *2 su bardağı et suyu *Tuz *Karabiber *Yarım paket tereyağı *Yarım çay bardağı zeytinyağı Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Isparta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Efsane Lezzetli Kabune Pilavı (Isparta Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı pirinç *1 büyük baş soğan *200 gr kadar parçadan dana eti *1 su bardağı haşlanmış nohut *1 yemek kaşığı tereyağı *1 çay kaşığı kadar karabiber *Et suyu *Tuz Efsane Lezzetli Kabune Pilavı (Isparta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *400 gr kadar kemiksiz et *1 orta boy soğan *2 adet havuç *Yarım su bardağı nohut *Üç yemek kaşığı tereyağ *Karabiber *Pul biber *Tuz Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Akdeniz’in özellikle Isparta yöresinin düğün yemeği olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kabune nasıl yapılır Kabune pilavı Tarifi KABUNE MALZEMELERİ: 2 su bardağı pir inç 400 gr koyun kuşbaşı et 5 çorba kaşığı değişken yağ 2 adet soğan 1 çarliston biber Tuzlu, karabiber KABUNE YAPILIŞI: 1 Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır 2 4 bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt