Çıkardığı 'Neden Açım Neden Şişmanım 'adlı kitabıyla dikkat çeken Aile Hekimi Dr Gönül Ateşsaçan iştah azaltmanın yolları hakkında birbirinden kayda değer bilgiler verdi Hekim Gönül Ateşsaçan, iştahı azaltmanın püf noktalarından biri olan ve sinirim sisteminin dinç çalışmasını karşılayan limonun daha çok tüketilmesi gerektiğini belirtti id Gad300250Gönül Ateşsaçan, iştah azaltmanın püf noktalarını öğrenerek sağlıklı kilo verilebileceğini belirterek şunları kaydetti;“Kahvaltı: Gece boyunca sıradan 12 saatlik bir özlem yaşarız Uyurken açlığımızı fark etmesek de beden gece boyu çalışmaya ve enerji harcamaya devam eder Gece uykusundan sonra vücudu ve beyni yeniden beslenme öğeleriyle ve enerji ile kahvaltıda doldurmazsak halsiz ve sinirli hissetmeye başlarız Bilhassa okul çağındaki çocukların okul başarısı için kahvaltı çok önemlidirKafeinTein: Yeşil dere ve kahve günde 2 defa tüketilmelidir Bilhassa yeşil çayın antioksidan özelliği fazladır, kilo verdirir Sakız: Bilhassa öğleden daha sonra 1 atıştırma yerine geçer,her gün 25 kalori daha eksik alınır, bu da haftada 175 kalori eksik edinmek demektirTarçın: Kan şekerini hem düşürür hem de değişmez miktar Yağ: Yemek sonunda tüketilen yağ midenin yavaş boşalmasını sağlar, safra salgısını artırır ve bizi tok hissettirir Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve keten yağı yiyeceklerde mutlaka olmalı Fındık, ceviz de tüketilmeliLifli Gıdalar: Dinç kalpler ve fit bir görünüş karşılayan Diyet lifi sindirim sistemimizin ahenkli çalışmasına muavin olur, kandaki yüksek kolesterolü düşürmeye ve kan şekeri seviyesini sabit tutmaya tezgâhtar olabilirLimon: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlarMide asidi üretimini arttırarak sindirimi güç gıdaların (yağlı gıdalar, kırmızı et vb) sindirimine tezgâhtar olur Limon suyu bununla beraber karaciğerin safra üretimini arttırarak yağların sindirilmesini kolaylaştırırProtein: Proteinler karbonhidratlardan ve yağlardan daha uzun süreli tok miktar Birlikte karbonhidrat ile tüketirsek sindirim yavaşlar kilo vermeniz zorlaşır İdeali ilk 7 gün hiç karbonhidrat almadan yalnızca protein tüketmektirKulaktaki iştah noktasını ihtar etmek: Fazla acıktığınızda tragus noktasına (kulakla yanağın birlestigi yerdeki çıkıntılı kıkırdak) başparmak ve sinyâl parmağınızla zorlama yaparsanız kısa süreli tokluk hissedersiniz