İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet portakal rendesi
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereye muhallebisi için tüm malzemeleri koyup koyu bir kıvam alana kadar pişirip soğuması için kenara alalım.
- Hamuru için ;un hariç tüm malzemeleri yoğuralım.
- En son ununu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip yağlanmış tepsiye kandil simidi şekli verin.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp ortasına sıkma torbası ile muhallebiyi sıkalım.
- 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Diğer taraftan şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı giden tatlımızın üzerine döküp servis edebilirsiniz.
İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) Fotoğraflı Yapılışı