nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle desteklemek muhtemel İşte kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotik…
Bilimsel incelemeler geveze antibiyotik kullanımı durumunda vücudun mikroplarla savaşma yeteneğinin azalmaya başladığını, bağışıklık sisteminin zayıfladığını, çoğu ciddi hastalığa yol açabildiğini hatta vücutta bakterilerin antibiyotiğe karşısında direnç kazanması sonucu ölümcül tabloya bile neden olabildiğini ortaya koyuyor
Nezle ve grip gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü bugünlerde en iyisi hasta olmadan tedbir almak ve bunun için de doğanın şifalı besinlerine soframızda yer vererek bağışıklık sistemini güçlendirmek!
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Fitoterapi, Gıda ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı “Bağışıklık sistemi insan vücudunu hastalıklara aleyhinde koruyan, zararlı mikropları ayrım edip değil etmeye çalışan bir sistemdir Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz muhtemel derken, güz ve kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotiği anlattı, manâlı uyarılar ve önerilerde bulundu
Sarımsak, soğan
Binlerce yıldır çoğu tıbbi amaçla kullanılagelen doğaüstü besin sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri imha etme kapasitesi 19 Yüzyılda Louis Pasteur ’ün araştırmalarıyla da doğrulanmış Özellikle ham tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler doğruca bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak hücreli onarımını kolaylaştırıyor keza helikobakter pilori gibi bir takım bakterilerin çoğalmasını önlüyor Fakat fazla tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor Kokusundan dolayı o kadar çok kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer devretmek çok yararlı Benzer aileden olan soğan da hücreli hasarına karşısında koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok enerjik bir antioksidan
Süt ve süt ürünleri
Süt, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde beden direncini artırmada birebir Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar, ahenkli tüketildiğinde sütün üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına aleyhinde koruyucu olduğunu ortaya koyuyor Süt ve süt ürünleri, gribal enfeksiyonlara aleyhinde korurken, bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği tamamen sindirim sistemine yararlı oluyor Keza sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşısında da üstünlük sağlıyor Ülser yüksek kan basıncı, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan süt hem çocukların hem yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir gıda
Ispanak
Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bolca bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, bununla birlikte enfeksiyonlarla savaşıyor Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip Sıhhat vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu doğaüstü besinini bol bol tüketin
Turp
“Turp gibi edinmek deyiminin gereksiz yere söylenmediği bariz Zira içerisindeki varlıklı C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek perhiz lifi baştan sona bütün bir sağlık durumu kaynağı Çok enerjik bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir Yüksek lifi doğruca sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor Örneğin kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu uygunca yıkayıp üstteki kısmından kesip içerisini oyun (İçinden meydana çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun Turpa alttan çok ufak bir çizik atın ancak, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin Bir gece bekletip sabah akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde menfaat sağlayabilirsiniz Turpun minimum kendisi değin yardımcı olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz
Brokoli
Fitoterapi, Gıda ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı; “Brokoli, içerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır diyor ABD ’de yapılan araştırmada, genelde sigaranın sebep olduğu ve her sene bütün dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide bulunan bu “sülforapan maddesinin etkili olduğu ortaya çıktı
Zencefil
Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üstteki solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere değin çoğu menfaat sağlıyor Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanına mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin ağrı kesici özelliği de bulunuyor ABD ’de Michigan Üniversitesi ’nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu Mikropların kol gezdiği bu kış aylarında taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz
Kırmızıbiber
Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan zengin bir gıda İçerisinde bolca bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum yürek krizi riskini azaltıyor analjezik ve cerahat çözücü etkisinin yanına kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor Lüzum taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek hem lezzet ayrıca sıhhat açısından faydalanabilirsiniz
Kivi
Antioksidan özelliği baştan sona bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu O Kadar ama portakaldan daha fazla C vitamini taşıyan bir adet kivide jurnal alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var İçindeki pektin tamamen vücudu toksinlerden arındırırken DNA ’yı koruyor Kan şekeri kontrolü için faydalı olan kivi, içeriğindeki lif tamamen sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor İngiltere ’de yapılan çalışmalar küçük çocuklarda öksürme, aksırma, solunum yetmezliği gibi bazı hastalıklarda kivinin olumlu tesir yaptığını ortaya koyuyor
Keza tokluk duygusal veriyor ayrıca de yağ yakıyor
Pırasa
Sağlığa faydaları fazla yüksek olan pırasa tam bir kalp dostu beslenme İçerdiği flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye asistan oluyor Sülfürlü bileşikler doğruca de özellikle kolon kanseri ilk olarak edinmek üzere çoğu kanser türüne karşısında koruyucu etkisi bulunuyor Fakat fazla yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve eksik miktarda tüketmesinde avantaj var Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz
Nar
Özellikle kış aylarında çoğalan gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve Fitoterapi, Beslenme ve Perhiz Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı; “1 nar jurnal almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır İçerdiği polifenoller ve antosiyaninler doğruca damar tıkanıklığını azaltıcı ve kan basıncı düşürücü özellik göstermektedir Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, maddesel aktivite sonrası vücudun yorulmasını da geciktiriyor diyor Ancak bir avuç nar bir porsiyon meyveye eşit geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve patavatsız şeker alımına niçin olabilir O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor
Bilimsel incelemeler geveze antibiyotik kullanımı durumunda vücudun mikroplarla savaşma yeteneğinin azalmaya başladığını, bağışıklık sisteminin zayıfladığını, çoğu ciddi hastalığa yol açabildiğini hatta vücutta bakterilerin antibiyotiğe karşısında direnç kazanması sonucu ölümcül tabloya bile neden olabildiğini ortaya koyuyor
Nezle ve grip gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü bugünlerde en iyisi hasta olmadan tedbir almak ve bunun için de doğanın şifalı besinlerine soframızda yer vererek bağışıklık sistemini güçlendirmek!
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Fitoterapi, Gıda ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı “Bağışıklık sistemi insan vücudunu hastalıklara aleyhinde koruyan, zararlı mikropları ayrım edip değil etmeye çalışan bir sistemdir Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz muhtemel derken, güz ve kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotiği anlattı, manâlı uyarılar ve önerilerde bulundu
Sarımsak, soğan
Binlerce yıldır çoğu tıbbi amaçla kullanılagelen doğaüstü besin sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri imha etme kapasitesi 19 Yüzyılda Louis Pasteur ’ün araştırmalarıyla da doğrulanmış Özellikle ham tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler doğruca bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak hücreli onarımını kolaylaştırıyor keza helikobakter pilori gibi bir takım bakterilerin çoğalmasını önlüyor Fakat fazla tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor Kokusundan dolayı o kadar çok kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer devretmek çok yararlı Benzer aileden olan soğan da hücreli hasarına karşısında koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok enerjik bir antioksidan
Süt ve süt ürünleri
Süt, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde beden direncini artırmada birebir Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar, ahenkli tüketildiğinde sütün üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına aleyhinde koruyucu olduğunu ortaya koyuyor Süt ve süt ürünleri, gribal enfeksiyonlara aleyhinde korurken, bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği tamamen sindirim sistemine yararlı oluyor Keza sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşısında da üstünlük sağlıyor Ülser yüksek kan basıncı, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan süt hem çocukların hem yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir gıda
Ispanak
Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bolca bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, bununla birlikte enfeksiyonlarla savaşıyor Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip Sıhhat vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu doğaüstü besinini bol bol tüketin
Turp
“Turp gibi edinmek deyiminin gereksiz yere söylenmediği bariz Zira içerisindeki varlıklı C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek perhiz lifi baştan sona bütün bir sağlık durumu kaynağı Çok enerjik bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir Yüksek lifi doğruca sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor Örneğin kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu uygunca yıkayıp üstteki kısmından kesip içerisini oyun (İçinden meydana çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun Turpa alttan çok ufak bir çizik atın ancak, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin Bir gece bekletip sabah akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde menfaat sağlayabilirsiniz Turpun minimum kendisi değin yardımcı olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz
Brokoli
Fitoterapi, Gıda ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı; “Brokoli, içerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır diyor ABD ’de yapılan araştırmada, genelde sigaranın sebep olduğu ve her sene bütün dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide bulunan bu “sülforapan maddesinin etkili olduğu ortaya çıktı
Zencefil
Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üstteki solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere değin çoğu menfaat sağlıyor Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanına mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin ağrı kesici özelliği de bulunuyor ABD ’de Michigan Üniversitesi ’nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu Mikropların kol gezdiği bu kış aylarında taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz
Kırmızıbiber
Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan zengin bir gıda İçerisinde bolca bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum yürek krizi riskini azaltıyor analjezik ve cerahat çözücü etkisinin yanına kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor Lüzum taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek hem lezzet ayrıca sıhhat açısından faydalanabilirsiniz
Kivi
Antioksidan özelliği baştan sona bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu O Kadar ama portakaldan daha fazla C vitamini taşıyan bir adet kivide jurnal alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var İçindeki pektin tamamen vücudu toksinlerden arındırırken DNA ’yı koruyor Kan şekeri kontrolü için faydalı olan kivi, içeriğindeki lif tamamen sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor İngiltere ’de yapılan çalışmalar küçük çocuklarda öksürme, aksırma, solunum yetmezliği gibi bazı hastalıklarda kivinin olumlu tesir yaptığını ortaya koyuyor
Keza tokluk duygusal veriyor ayrıca de yağ yakıyor
Pırasa
Sağlığa faydaları fazla yüksek olan pırasa tam bir kalp dostu beslenme İçerdiği flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye asistan oluyor Sülfürlü bileşikler doğruca de özellikle kolon kanseri ilk olarak edinmek üzere çoğu kanser türüne karşısında koruyucu etkisi bulunuyor Fakat fazla yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve eksik miktarda tüketmesinde avantaj var Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz
Nar
Özellikle kış aylarında çoğalan gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve Fitoterapi, Beslenme ve Perhiz Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı; “1 nar jurnal almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır İçerdiği polifenoller ve antosiyaninler doğruca damar tıkanıklığını azaltıcı ve kan basıncı düşürücü özellik göstermektedir Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, maddesel aktivite sonrası vücudun yorulmasını da geciktiriyor diyor Ancak bir avuç nar bir porsiyon meyveye eşit geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve patavatsız şeker alımına niçin olabilir O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor