Zamanla kilo, kolesterolu, kanser, yepyeni hastalıklar hayatımıza girdi Yediğimiz en zararlı 10 gıda ise
Yaşamın temposu yukseldikce hayatımızı kolaylaştıracak, zamandan ekonomi sağlayacak pek cok imkan yaşamımıza girdi Bir anlamda insanların yaşam tarzlarına paralel olarak alternatifleri coğaldı, ceşitlilik arttı, zenginleşti
Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandvici, hazır corbaları, mikrodalgayı getirdi Beraberinde kiloyu, kolesterolu, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu
Yıllar icinde insanın yemekle olan ilişkisi hızla, sağlık icin beslenmeden manevi haz ile cabucak karın doyurmaya donuşmesiyle beslenme sağlık ilişkisi iki kardeş olmaktan cıktı Ancak bu duruma direnc gosteren Ne yediğinin farkında olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil Zira bu insanları ciltlerinden, vucutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GOZDEN GECiRiN
Vucudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından once yıpratır Şeker pek cok işlemden gectikten sonra kimyasal maddelerle ağartılarak rafine edilir Şekerin neden olduğu tahribatlar ise oldukca fazla Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor Karaciğer, migren, asabiyet, uykusuzluk, carpıntı, yorgunluk yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol acabilmekte
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller Şeker serotonin seviyesini yukseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir Krom ve bakır eksikliğine yol acar Hormonal dengesizliğe neden olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
Haftada ne kadar kırmızı et tuketiyorsunuz?
Her gun ne kadar tatlı ve hamur işi tuketiyorsunuz?
Haftada kac gun fastfood ve kızartma yiyiyorsunuz?
Gunde ne kadar yuruyorsunuz?
Hayvansal yağları sık tuketiyormusunuz?
Oğunleri geciştirecek pratik yemeklere haftada kac gun yer veriyorsunuz?
Televizyon karşısında atıştırıyor musunuz?
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
EN KOTU 10 GIDA
Şeker
Cikolata
Hamur işleri
İşlenmiş etler (Şarkuteri urunler)
Cips cerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli icecekler
Kızartma
Fast food urunler
Hazır corbalar
Dr İsmail Ağar
BUGUN
Yaşamın temposu yukseldikce hayatımızı kolaylaştıracak, zamandan ekonomi sağlayacak pek cok imkan yaşamımıza girdi Bir anlamda insanların yaşam tarzlarına paralel olarak alternatifleri coğaldı, ceşitlilik arttı, zenginleşti
Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandvici, hazır corbaları, mikrodalgayı getirdi Beraberinde kiloyu, kolesterolu, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu
Yıllar icinde insanın yemekle olan ilişkisi hızla, sağlık icin beslenmeden manevi haz ile cabucak karın doyurmaya donuşmesiyle beslenme sağlık ilişkisi iki kardeş olmaktan cıktı Ancak bu duruma direnc gosteren Ne yediğinin farkında olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil Zira bu insanları ciltlerinden, vucutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GOZDEN GECiRiN
Vucudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından once yıpratır Şeker pek cok işlemden gectikten sonra kimyasal maddelerle ağartılarak rafine edilir Şekerin neden olduğu tahribatlar ise oldukca fazla Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor Karaciğer, migren, asabiyet, uykusuzluk, carpıntı, yorgunluk yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol acabilmekte
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller Şeker serotonin seviyesini yukseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir Krom ve bakır eksikliğine yol acar Hormonal dengesizliğe neden olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
Haftada ne kadar kırmızı et tuketiyorsunuz?
Her gun ne kadar tatlı ve hamur işi tuketiyorsunuz?
Haftada kac gun fastfood ve kızartma yiyiyorsunuz?
Gunde ne kadar yuruyorsunuz?
Hayvansal yağları sık tuketiyormusunuz?
Oğunleri geciştirecek pratik yemeklere haftada kac gun yer veriyorsunuz?
Televizyon karşısında atıştırıyor musunuz?
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
EN KOTU 10 GIDA
Şeker
Cikolata
Hamur işleri
İşlenmiş etler (Şarkuteri urunler)
Cips cerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli icecekler
Kızartma
Fast food urunler
Hazır corbalar
Dr İsmail Ağar
BUGUN