İstiridye Dolması nasıl yapılır
resimli İstiridye Dolması Tarifi
İstiridye Dolması yapılışı
İstiridye Dolması resimli tarif
İstiridye Dolması
imagesistiridyedolmasitarifiresimli5ad44b20b680e
malzemeler
4 adet istiridye
1 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
Tencerenin dibine yerleştirilmek uzere 6 adet yeşil soğanın yaprağı ve 6 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı cam fıstığı, kuş uzumu
1 cay kaşığı yenibahar, tarcın, karabiber, toz şeker
1 adet limonun suyu
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Zeytinyağından yarım cay bardağı ayırın, kalan zeytinyağını tavada kızdırın
İlk once cam fıstığını sonrada soğanı atın ve kavurun
Onceden soğuk su ile yıkadığınız pirincleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
Hemen ardından yenibahar, karabiber, şeker, tuz ve tarcını ilave ederek karıştırmaya devam edin
Beş dakika boyunca orta ateşte kavurun ve icersine bir su bardağı kadar sıcak su katarak dinlenmeye bırakın
Maydanoz ve dereotunu kıyın pirinclerin icine ekleyip karıştırın
Bir tencerenin dibine soğan yapraklarını ve marul yapraklarını yerleştirin
İstiridyeleri iyice temizleyin
Ortasını actığınız istiridyelere hazırladığınız ic malzemeyi koyun
Tencereye iclerini doldurduğunuz midyeleri sıralayın
Midyelerin uzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin
Bir bucuk su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişen istiridyeleri soğuması icin bir tepsiye alın
O sırada servis tabağınıza yeşilliklerle ile taban hazırlayın
Uzerine soğumuş olan istiridyeleri koyun ve servis edin
Afiyet olsun
resimli İstiridye Dolması Tarifi
İstiridye Dolması yapılışı
İstiridye Dolması resimli tarif
İstiridye Dolması
imagesistiridyedolmasitarifiresimli5ad44b20b680e
malzemeler
4 adet istiridye
1 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
Tencerenin dibine yerleştirilmek uzere 6 adet yeşil soğanın yaprağı ve 6 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı cam fıstığı, kuş uzumu
1 cay kaşığı yenibahar, tarcın, karabiber, toz şeker
1 adet limonun suyu
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Zeytinyağından yarım cay bardağı ayırın, kalan zeytinyağını tavada kızdırın
İlk once cam fıstığını sonrada soğanı atın ve kavurun
Onceden soğuk su ile yıkadığınız pirincleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
Hemen ardından yenibahar, karabiber, şeker, tuz ve tarcını ilave ederek karıştırmaya devam edin
Beş dakika boyunca orta ateşte kavurun ve icersine bir su bardağı kadar sıcak su katarak dinlenmeye bırakın
Maydanoz ve dereotunu kıyın pirinclerin icine ekleyip karıştırın
Bir tencerenin dibine soğan yapraklarını ve marul yapraklarını yerleştirin
İstiridyeleri iyice temizleyin
Ortasını actığınız istiridyelere hazırladığınız ic malzemeyi koyun
Tencereye iclerini doldurduğunuz midyeleri sıralayın
Midyelerin uzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin
Bir bucuk su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişen istiridyeleri soğuması icin bir tepsiye alın
O sırada servis tabağınıza yeşilliklerle ile taban hazırlayın
Uzerine soğumuş olan istiridyeleri koyun ve servis edin
Afiyet olsun