İstiridye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 paket kare sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İstiridye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek yoğuralım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
- Çikolataları benmari adabı eritelim. İçerisine sıvı yağı ekleyip, karıştıralım.
- Soğuyan kurabiyeleri yarısına denk gelecek biçimde çikolataya bulayalım.