İstiridye Tatlısı (En İyi Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 175 gr margarin (Oda ısısında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
İstiridye Tatlısı (En İyi Şerbetli Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine birkaç damla limon sıkılıp kısık ateşe alınır 15 dk daha kısık ateşte kaynayınca altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğurulur. Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenir.
- Hamur kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekil verilir ve bardağın ağız kısmı ile üzerine çizgiler bırakıp ucuna baş parmakla bastırılır (Resimlerde mevcut)
- 180 derecelik fırına verilir hafif kızarıncaya kadar pişirilir. (15-17 dakika kadar)
- Fırından çıkıp, ilk sıcaklığını artıktan sonra ılıyan şerbet (sıcak olmayacak) tatlının üzerine dökülür ve tatlı iyice dinlenip, şerbetini çektikten sonra servise hazırdır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.