Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstiridye Tatlısı

İstiridye Tatlısı
0
65

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Süsleme;
  • Toz antep fıstığı

İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Tencerenin içerisine su,şeker ve limon dilimini ekleyip kaynamaya bırakıyorum.
  3. Hamurum için oda sıcaklığında olan tereyağının üzerine yumurta,irmik,ince çekilmiş ceviz içi,vanilya ve denetimli bir biçimde un ve son olarak kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yoğuruyorum .
  4. Hamurumu hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturup elimle yuvarlayıp üzerini bastırıyorum.
  5. Bir çay bardağı yardım ile üzerine oval kesitler oluşturuyorum .Bir ucunun inceltim tam bir istiridye hali veriyorum.
  6. Özenle dikdörtgen borcam tepsimi yağlayıp ve diziyorum.
  7. 180 derecelik fırında 25- 30 dk kadar pişiriyorum.
  8. Pişip birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetimizde ılıdıktan sonra şerbeti üzerine gezdiriyoruz .
  9. Yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakıyorum. Servis esnasında antep fıstığı ile son dokunuşu yapıyorum.
İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İstiridye Tatlısı (15 Adet) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında tereyağ (yada margarin)1 su bardağından az eksik irmik1 çay bardağı çekilmiş ceviz1 adet yumurta1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı tahin1,5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyin eksik yada fazla gelebilir.) Şerbeti için: 2,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram tereyağ yahut margarin1 çay bardağı irmik1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz1,5 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 adet yumurta Şerbeti için; 2 su bardağı su2 -3 damla limon2 su bardağı şeker İstiridye Tatlısı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin (125 gr)1 yemek kaşığı tahinYarım su bardağı irmikYarım su bardağı ceviz1.5 su bardağı un1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Az Gereçli Çok Lezzetli İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1 adet yumurta1 çay bardağı irmik1 çay bardağı ceviz1,5 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Şerbeti için 2 su bardağı şeker2,5 su bardağı suLimon Üzeri için Antep fıstığı tozu Az Materyalli Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz1 tane yumurta1 çay bardağı irmik1,5 su bardağı un(kontrollü)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Şerbeti için; 2,5 su bardağı su2 su bardağı toz şekerÇeyrek limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt