
İsveç Keki (Kladkaka) Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
İsveç Keki (Kladkaka) Tanımı Yapılışı
- Fırını 180 derece ayarlayın. Tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri süratli ayarda 5 dakika çırpın.
- Sırasıyla, un, vanilya, kakaoyu öteki bir kaba alın ve bir kapta karıştırın.
- Akabinde şeker ve yumurta karışımını ekleyin çırpın. Kek kalıbını yağlayın, karışımı dökün.
- Evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, ılıtın ve kalıptan çıkarıp servis edin. Deneyenlere kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum. ????.