İsveç Köfte (Nefis Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana döş kıyma
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 rendelenmiş kuru soğan (Suyunu süzün)
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1,5 yemek kaşığı un (orjinali bu türlü lakin ben 1 kaşık kullanıyorum)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 300 ml tavuksuyu
- 1/2 (yarım) paket krema (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı hardal (Ben ballı hardal kullandığım için 1 yemek kaşığı kullandım)
- 3 yemek kaşığı soya sosu (Soya sosu tuzlu olduğu için tuz kullanmadım sizde dikkat edin)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber yada daha az
İsveç Köfte (Nefis Sosuyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için tüm materyalleri bir kabın içerisinde yoğurup yuvarlak halinde köfteler elde edelim.
- Buzdolabında en az 30-45 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen köfteleri 180 derece evvelce ısıttığınız fırında ortada aksi düz ederek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ben fırınlamadan evvel üzerlerine bir ölçü zeytinyağı ekledim tercih sizin.
- Sos için tereyağını eritip üzerin unu ek edip yeterlice kavuralım.
- Tavuksuyunu yavaş yavaş ek edip biryandan da süratlice karıştırmaya devam edelim.
- Soya sosu ve hardalı ekleyip karıştıralım.
- En son karabiberi ek edip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alalım. Şayet sos koyu olursa bir ölçü süt ek ederek açabilirsiniz.
- Sosu köftenin üzerine gezdirerek servis edin.