
İsveç Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte İçin
- 400 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Çeyrek bayat ekmek
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
İsveç Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; soğanları rendeliyoruz. Tüm gereçleri bir kapta uygunca yoğuruyoruz ve biçim verip üzeri kapalı biçimde dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
- Sos için; tereyağını eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip kavuruyoruz ve rengi değişince yavaş yavaş et suyunu ekleyerek durmadan karıştırıyoruz.
- Büsbütün karışınca hardal ve karabiberi ekliyoruz, düzgünce karışınca ocaktan alıyoruz.
- Dinlenen köfteleri tavada kızgın yağda pişiriyoruz.
- Dilerseniz köfteleri sosa atıp karıştırarak, dilerseniz de servis ederken üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.