Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İsveç Köftesi (Orjinal Yapım Tekniği İle)

İsveç Köftesi (Orjinal Yapım Tekniği İle)
0
35

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
isvec-koftesi-orjinal-yapim-teknigi-ile-13.jpg

İsveç Köftesi (Orjinal Üretim Tekniği İle) Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için:
  • 350 gram dana kıyma (Orjinali geyik etinden yapılır)
  • 6 yemek kaşığı galeta unu yahut 1/2 (yarım) bayat ekmek
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan+ 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı tozbiber
Sosu için: ( köfteleri kızarttığımız tavayı kullanacaz )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 300 ml et suyu ( ben zerzevat suyu kullandım )
  • 2 yemek kaşığı soya sosu ( hem renk veriyor hem de lezzetine lezzet katıyor )
  • 1/2 (yarım) paket yani 100 ml. kadar sıvı krema

İsveç Köftesi (Orjinal Üretim Tekniği İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar bu çok lezzetli isveç köftesini denemenizi istiyorum. Eminim sizler de benim üzere şimdiye kadar yanlış biliyordunuz lakin sonunda orjinal tanımı ve imal tekniğini buldum. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
  1. Öncelikle soğanımızı çok ince ince kesmemiz gerekiyor.
  2. Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve ısınmasını bekleyelim. İnce doğradığımız soğanları ekleyip bir hoş rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Akabinde ocağı kapatalım ve sütü soğanın üzerine ek edelim.
  4. Bir yoğurma kabına koyduğumuz galeta ününü yahut küçük küçük kesilmiş olan bayat ekmeğin üzerine sıcak soğanlı süt karışımını ek edelim ve biraz çekmesine müsaade verelim.
  5. Üzerine yumurtayı, kıymayı, hardalı, sarımsağı ve baharatları da ekleyip bir hoş yoğuralım.
  6. Top halini verelim ( ellerimizi pak kullanalım yoksa form vermek zorlaşacaktır ). Ben cevizden biraz ufak boyutda tutmak istedim.
  7. Tavamıza biraz sıvı yağ ekleyelim ve köfte toplarımızı kızartmaya başlayalım.
  8. Köfteler kolay dağılıyor o nedenle lütfen biraz nazik davranın.
  9. Köftenin bir tarafı düzgünce kızardıktan sonra çevirelim. Tavayı da çevirerek yapabilirsiniz.
  10. Köfteleri bi 5 dakika kadar kızartdıktan sonra farklı tabağa alalım ve sosu yapmaya geçelim ( tıpkı tavayı kullanıyoruz ).
  11. Tereyağını ve unu ekleyip bir tel çırpıcı ile güzelce kavuralım.
  12. Un kokusu çıkınca soya sosu ek edelim ve biraz daha çırpalım.
  13. Soğuk et suyunu ek edelim ve çırpmaya devam edelim ( süratli davranmanız gerek bu kademede )
  14. Kremayı da ek ettikten sonra biraz kaynamaya bırakıyoruz sosu.
  15. Köftelerimizi tekrar sosun içerisine ekleyip biraz daha ocakta pişmesine müsaade veriyoruz. Bu tanım inanılmaz oldu. Lütfen eş geçmeyin ve deneyin derim.
İsveç Köftesi (Orjinal Üretim Tekniği İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,049Mesajlar
30,034Kullanıcılar
hasim61Son üye
Üst Alt