İsveç Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı;
- 300 gram az yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un (elenmiş)
- 100 ml krema
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı et bulyon
İsveç Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte harcı için bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğü kadar yuvarlak toplar halinde şekil veriyoruz.
- Borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 180’ derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz ve arada bir köftelerimizi ter düz ediyoruz.
- Sosu için önce tereyağını eritip ardından elediğimiz unumuzu ekleyip kavurmaya başlıyoruz çok az rengi değişince kremamızı ekliyoruz.
- Un ve krema karıştıktan sonra et bulyonlu suyumuzu ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Soya sosumuzu ve hardalı aynı anda ilave ettikten sonra son olarak karabiber ilave ediyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. İsteğe bağlı sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.