İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tanımı İçin Gereçler
Materyalleri İçin
- 650gr un (5 su bardağı )
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket ınstant maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Fırın kabına alırken )
- Zeytin
- Domates
- Biberiye
- Taze kekik
- Mor soğan
- Deniz tuzu
İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kapına un alınıp ınstant maya karıştırılır. Ortası çukur açılıp başka materyaller eklenir yoğurma başlanır. Hafif ele yapışan hamur olması gerekiyor. Daha sonra üzeri streçlenip sofra bezi ile örtülür 1 saat mayalamaya bırakılır.
- Mayalama süreci bittikten sonra fırın kapına zeytinyağı dökülür ve üzerine hamuru ekliyoruz. Tepsideki yağ ile elimiz yağlayıp tepsiye hamuru yaydırıyoruz.
- Tepsi boyutuna gelen hamuru parmak uçlarımızla bastırıyoruz çukur çukur olması için. Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz.
- Gereçleri koyarkende hamura bastırarak koyuyoruz. En son olarakta üzerine deniz tuzu gezdiriyoruz.
- Soğuk fırında 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… ???????? Daha fazla tanım ve ayrıntıları için instagram sayfama bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.