İtalyan Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg un
- 1 tane yas maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 600 ml litre su
- 3 tane ton balığı
- Domates sosu 300 ml gram
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1.5 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Gouda kaşar peyniri
İtalyan Pizza Tanımı Yapılışı
- 1 kg un, 600 ml su ,1 yemek kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 maya, yarım çay bardağı sıvı yağ bunların hepsini bir 5 dakika yoğuruyoruz ve 50 dakika mayalanmasına bırakıyoruz.
- Daha sonra 3 beze yapıyoruz ve tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
- Üzeri için; domates sosun içine sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, nane ,kekik ve yarım çay bardağı sıvı yağ koyuyoruz, ve karıştırıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine sürüyoruz ve 1 kutu ton balığı dağıtıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz ve fırına 275 dereceye veriyoruz 15 dakika ısınmış fırında pişiriyoruz.