Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İtalyan Pound Kek

İtalyan Pound Kek
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
italyan-pound-kek.jpg

İtalyan Pound Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1/2 (yarım) fincan ayran
  • 1/2 bardak krema
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
  • 2 limon kabuğu rendesi (yaklaşık 2 yemek kaşığı.)
  • 1 paket vanilya
Limon sosu
  • 1 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı limon suyu, oda sıcaklığında

İtalyan Pound Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırını 170 dereceye ısıtın. 35 dakika 170 derecede pişirin. 150 ye indirip kontrollü 10 dakika kadar daha pişirin.
  2. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin ve bir kenara koyun.
  3. Yumurta ve tuzu çırpın.
  4. Şekeri ekleyip kabarıp köpüklü bir yapıya gelene kadar çırpın (3 dakika yüksek devir) tereyağı, krema ve ayranı ilave edip. Çırpın. (kısa bir süre karışacak kadar) toz zencefil, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave edip yine kısa bir süre karışana kadar çırpın.
  5. Un ve kabartma tozu karışımını ekleyin. Hamurda un toprağı kalmayacak şekilde çırpın. Koyu bir hamur olmalı. Yağlanmış kalıba aktarın. Yukarıda açıklanmış şekilde pişirin. Afiyet olsun.
  6. Toz şekeri ve limon suyunu birlikte çırpın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  7. Saat buzdolabında dinlendirin.
  8. Soğumuş kekin üzerine krema poşeti ile sos gezdirin. Afiyet olsun.
İtalyan Pound Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt