Resimli İtalyan Usulu Dana Ciğer tarifi
İtalyan Usulu Dana Ciğer nasıl yapılır
750 gr dana ciğeri
125 gr tereyağı
2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış)
2 cay kaşığı sarımsak sos
6 taze soğan (ince kıyılmış)
125 gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
500 gr domates (kabukları soyulmuş)
2 corba kaşığı domates salcası
12 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
1 corba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
imagesitalyanusuludanacigertarifiresimli5ad4216a6cd63
h 3Yapılışı Fırını 180°C ısıtın Buyuk bir tavada 4 corba kaşığı tereyağını eritin Kopuklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 35 dk soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin Mantarları da katıp 4 dk hafif kızarana kadar pişirerek, buyuk bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir guvece alın Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin Butun ciğerleri cevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın Delikli ve duz bir kepce ile guvece alın Domates, domates salcası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk daha pişirin Tavayı ateşten alıp karışımı guvecteki ciğerlerin uzerine dokun Hepsini guvecte iyice karıştırın Fırına surerek 3040 dk ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Guveci fırından alın, defne yaprağını cıkarıp servise sunun
İtalyan Usulu Dana Ciğer nasıl yapılır
750 gr dana ciğeri
125 gr tereyağı
2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış)
2 cay kaşığı sarımsak sos
6 taze soğan (ince kıyılmış)
125 gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
500 gr domates (kabukları soyulmuş)
2 corba kaşığı domates salcası
12 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
1 corba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
imagesitalyanusuludanacigertarifiresimli5ad4216a6cd63
h 3Yapılışı Fırını 180°C ısıtın Buyuk bir tavada 4 corba kaşığı tereyağını eritin Kopuklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 35 dk soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin Mantarları da katıp 4 dk hafif kızarana kadar pişirerek, buyuk bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir guvece alın Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin Butun ciğerleri cevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın Delikli ve duz bir kepce ile guvece alın Domates, domates salcası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk daha pişirin Tavayı ateşten alıp karışımı guvecteki ciğerlerin uzerine dokun Hepsini guvecte iyice karıştırın Fırına surerek 3040 dk ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Guveci fırından alın, defne yaprağını cıkarıp servise sunun