İtalyan Usulu Kabaklı Omlet nasıl yapılır
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet hazırlanışı
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet malzemeleri:
4 orta boy kabak
6 yumurta
2 baş soğan
14 su bardağı soğuk su
12 demet maydanoz veya taze fesleğen
14 tatlı kaşığı kucuk hindistan cevizi rendesi
4 corba kaşığı parmesan peyniri rendesi
2 corba kaşığı zeytinyağı
taze cekilmiş karabiber
tuz
ustu icin:
taze fesleğen veya maydanoz
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet yapımı:
Soğanları halka halka doğrayın Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyın Kabakları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar halinde doğrayın
Tavada 1,5 corba kaşığı zeytinyağını kızdırın İcine soğanları atın ve ona ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavurun İcine kabaklan atın ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavurun Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın Daha sonra ateşten alıp 10 dakika soğumaya bırakın Derin bir kapta yumurtaları biraz cırpın, icine suyu, kıyılmış fesleğeni veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve kucuk hindistan cevizi rendesini atın Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını uzerine ekleyin, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 corba kaşığını da ilave ederek birlikte karıştırın
Hemen hemen 20 cm capında bir tavaya kalan zeytinyağını koyup, kızdırın İcine hazırladığınız karışımı dokup, sebzeleri bir spatula ile yayın Kalan parmesan peyniri rendesini uzerine serpin Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp kenarlar altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirin Omletin ustu hala biraz sulu kalacaktır
Daha sonra tavanın sapını bir parca aluminyum kağıt ile tamamen sarın, kızdırdığınız fırın ızgarasının altına tavayı koyun 3 dakika omletiniz kabarıncaya ve ahmımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar ustunu kızanın Bir spatula yardımı ile bozmadan servis tabağına alıp, uzerine kıyılmış maydanozu veya fesleğenleri serperek sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
imagesitalyanusulukabakliomlettarifiresimli5ad406d5cc785
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet hazırlanışı
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet malzemeleri:
4 orta boy kabak
6 yumurta
2 baş soğan
14 su bardağı soğuk su
12 demet maydanoz veya taze fesleğen
14 tatlı kaşığı kucuk hindistan cevizi rendesi
4 corba kaşığı parmesan peyniri rendesi
2 corba kaşığı zeytinyağı
taze cekilmiş karabiber
tuz
ustu icin:
taze fesleğen veya maydanoz
İtalyan Usulu Kabaklı Omlet yapımı:
Soğanları halka halka doğrayın Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyın Kabakları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar halinde doğrayın
Tavada 1,5 corba kaşığı zeytinyağını kızdırın İcine soğanları atın ve ona ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavurun İcine kabaklan atın ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavurun Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın Daha sonra ateşten alıp 10 dakika soğumaya bırakın Derin bir kapta yumurtaları biraz cırpın, icine suyu, kıyılmış fesleğeni veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve kucuk hindistan cevizi rendesini atın Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını uzerine ekleyin, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 corba kaşığını da ilave ederek birlikte karıştırın
Hemen hemen 20 cm capında bir tavaya kalan zeytinyağını koyup, kızdırın İcine hazırladığınız karışımı dokup, sebzeleri bir spatula ile yayın Kalan parmesan peyniri rendesini uzerine serpin Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp kenarlar altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirin Omletin ustu hala biraz sulu kalacaktır
Daha sonra tavanın sapını bir parca aluminyum kağıt ile tamamen sarın, kızdırdığınız fırın ızgarasının altına tavayı koyun 3 dakika omletiniz kabarıncaya ve ahmımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar ustunu kızanın Bir spatula yardımı ile bozmadan servis tabağına alıp, uzerine kıyılmış maydanozu veya fesleğenleri serperek sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
imagesitalyanusulukabakliomlettarifiresimli5ad406d5cc785