Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır
0
60

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Aşure Nasıl Yapılır
Aşure yapmanın puf noktaları

imagesiyibirasurenasilyapilir5ad40c5521f90

Aşurenin yapılışı her yoreye gore değişiyor Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru uzum, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekleri iceriyor

Aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru uzumun de akşamdan ıslatılması oneriliyor
Ertesi gun bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu suzuldukten sonra, butun malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına gore de su ilave ediliyor Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor

Alıntı
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,799Kullanıcılar
ichramalSon üye
Üst Alt