Izgara Köfte (Bu Başka Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sade soda
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Kimyon ( ben katmadım )
Izgara Köfte (Bu Başka Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz ( soğanı ve sarımsağı rendeleyip ekleyelim ) ve güzelce yoğuralım.
- 2-3 dakika minimum yoğurduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve en az 3-4 saat dinlenmeye alalım.
- Bir gece dursa daha iyi sonuç alırsınız.
- Döküm ızgara tavayı hafif yağlayalım ve ocağın altını yakalım.
- Tavanın iyice ısınmış olması lazım yoksa köfte pişme esnasında suyunu salar ve kupkuru bir köfte elde edersiniz.
- Tava ısınırken köftemizi şekillendirelim ve opsyonel olarak domates biber de közleyelim ( köfteye çok ama çok yakışıyor ).
- Köfteleri kızgın tavaya aldıktan sonra yaklaşık bir- iki dakika sonra çevirelim.
- Köftelere mümkünse hiç dokunmayalım pişmesine izin verelim böylece dağılmaz suyunu salmazlar.
Izgara Köfte (Bu Başka Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı