
Izgara Köfte Tadında Döküm Tavada Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo dana kıyma( 2 kere çekilmiş kıyma olması uygun oluyor)
- 1 büyük uzunluk soğan ( rendeleyin ve suyunu süzün )
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu yahut ekmez içi rendesi)
- 2-3 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon, toz biber isteğe bağlı ölçü
- 1/2 (yarım) çay bardağı kadar su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Izgara Köfte Tadında Döküm Tavada Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için olan tüm malzemeyi güzelce yoğuruyoruz.
- Minik toplar yapıp incecik hale getiriyoruz. (iki avuç ortasında sıkıştırıp inceltiyoruz. ).
- Yuvarlak halde hazırlanmış köftelerin üzerini streç ile sarıp dolapta dinlendiriyoruz. (yaklaşık 30-45 dk).
- Döküm tavamızı ocağa alalım 15 dk kısık ateşte ısınmasını bekliyoruz. Yavaş yavaş ısınması gerekiyor ve tam ısındığından emin olduğumuz vakit o denli kızartma sürecine geçiyoruz.
- Yağ dökmeden direk ısınmış tavaya köfteleri koyuyoruz çabucak sulanmaya başlıyor zati. İsterseniz tavanın bir kenarında domates biberde kızartabilirsiniz efsane oluyor
Afiyet olsun.