Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Izgara Lezzetinde Fırında Tavuk Kanat

Izgara Lezzetinde Fırında Tavuk Kanat
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
izgara-lezzetinde-firinda-tavuk-kanat.jpg

Izgara Lezzetinde Fırında Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram tavuk kanat
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı karabiber, pulbiber, toz biber, kekik
  • Tuz(damak zevkinize göre)
Garnitürler için:
  • 3 patates
  • İstediğiniz kadar çeri yada olağan domates
  • İstediğiniz kadar arpacık yada kuru soğan
  • İstediğiniz kadar yeşil biber
  • Tuz(damak zevkinize göre)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Izgara Lezzetinde Fırında Tavuk Kanat Tanımı Yapılışı

  1. Tavuklarımızın üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıp derin bir kaba alalım.
  2. Üzerine yoğurt, ketçap, yağ, tuz ve baharatları ekleyip elimizle güzelce birbirine yedirelim.
  3. Tavuğumuzun üzerini kapatıp dolapta dinlenmeye bırakalım(vaktiniz varsa bir gece evvelden marine ederseniz daha lezzetli sonuc alırsınız). Bizde bu sırada sebzelerimizi hazırlayalım.
  4. Patatesleri kızartmalıktan biraz kalın olacak formda doğrayalım tuz ve sıvı yağdan 1-2 kaşık gezdirip karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine zerzevatları ve tavukları sıra sıra yerleştirelim.
  6. Sebzelerin üzerine yağ ve tuz gezdirelim.
  7. Akabinde 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Dışarda kebapçılarda yediğimiz lezzette nefis tavuklarımız hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt