Izgara Tadında Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 avuç kadar ekmek içi
- 7 -8 adet sarımsak rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 m vücut yumurta küçükse iki adet
- Sandviç ekmeği
- Domates
- Soğan ve sumak
- Kıvırcık
- Ketçap
- Sıvıyağ
Izgara Tadında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm köfte gereçlerini yoğuracağınız kaba alın.
- Soğan ve sarımsaklar rende olacak.İyice yoğurun.
- Gereçleri güzelce birbirine girince biçim verip dolaba atın.
- 1 saat dinlense kâfi olacaktır.
- Tavaya sıvıyağ ekleyip yağ uygunca ısıtın.
- Köfteleri kızartın.
- Domates, kıvırcık yıkayıp hazırlayın.
- Soğan 1 adet doğrayıp sumakla karıştırın.
- Ekmeği kesip içine kıvırcık soğanlı sumak domatesleri dizip köfteleri dizin.
- Üzerine ketçap isteğe bağlı mayonez koyabilirsiniz.Bu tanımda köfte dağılmıyor. Garanti tanımlarınıza ekleyebilirsiniz.
Fırında yapabilirsiniz lakin kızartması daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Izgara Tadında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı