Izgara Tavuk Sosu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk (İstediğiniz yerinden)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş dövülmüş/rendelenmiş sarımsak (küçükse 2 diş)
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- damak tadınıza nazaran pul biber ve karabiber
Izgara Tavuk Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar yıkanır ve suyu süzdürülür (tavukları yıkamanın hakikat olmadığı söyleniyor ancak ben yıkıyorum, başka türlü içim rahat etmiyor. Hatta derisinde kalan tüğ köklerini de temizliyorum).
- Tüm sos materyalleri derin bir kapta karıştırılır.
- Yıkanıp suyu süzülmüş olan tavukların üzerine hazırladığımız sosu ekliyoruz ve tavukların her yerine gelecek formda harmanlıyoruz.
- Tavukların üzerini streç sinema ile kapatıp 4-5 saat buzdolabında marine ediyoruz.
- Sonrasında ister ızgarada ister 200 derecede yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişiriyoruz. Afiyet olsun!????.