Izgara Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için;
- 4 modül tavuk pirzola
- 1 kaşık yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Hellim peynir
- İceberg
- Mor lahana
- Havuç
- Nane
- Haşlanmış mısır
- Cherry domates
- Nar ekşisi
- Tuz
- Zeytinyağı
Izgara Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk marine gereçleri ile. Marine edilir ve ızgarada pişirilir (Ben mesken tipi ızgara makinesinde pişirdim tam kurutmadan eti hafif sulu olacak şekilde)
- Salata materyalleri isteğe nazaran istenen oranlarda irice doğranır ve zeytinyağı nar ekşisi tuz ile karıştırılır (Domates hariç) cherry domatesler ikiye ayrılır ve salatanın üst kısmına aralıklı dizilir.
- Hellim peynir ince doğranır ve tavada artlı önlü kızartılmış.
- Hellim peyniri de domatesleri yanına aralıklı dizilir.
- Tavuk pirzola pişince uzun ince halde doğranır ve o da salatanın üzerine aralıklı dizilir.
Izgara Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı