Izgarada Şiş Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 tane yumurta
- Göz kararı tuz, pulbiber, kimyon, karabiber, tozbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 10-15 tane şiş çöp
Izgarada Şiş Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba soğanı rendeyle törpüleyelim.
- Kıymayı koyalım.
- Yumurtayı ekmekleri yağı ve baharatları koyup yoğuralım.
- Ağzını kapatarak yarım saat dinlendirelim acelemiz yoksa fazla dinlendirelim daha hoş oluyor.
- Yoğurduğumuz köfteden kesimler koparıp elimizle boru formuna getiriyoruz.
- Sonra şişe geçirip uzatıyoruz elimizle bastırarak şişe yapışmasını sağlıyoruz.
- Köftemiz bitene kadar tıpkı biçimde yapıyoruz.
- Izgaraya isterseniz hafif yaz dökerek fırçayla her tarafını buluyalım.
- Ocağa koyup düzgünce kızdıktan sonra köftelerimizi dizip çevire çevire pişirelim hepsi piştikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.