İzmir Bombası (Çikolata Sevenler Bayılacak) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata
İzmir Bombası (Çikolata Sevenler Bayılacak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına sıvı yağ, su, şeker, vanilyayı alalım. Unu azar azar denetimli ekleyip hamuru yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru streç sinema ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olacak formda birer tatlı kaşığı çikolata koyup derin dondurucuda 15 dakik bekletelim.
- Hamurdan minik modüller koparıp küçük bezeler yapalım. Bezeleri elimizle bastırıp genişletelim. Ortasına donmuş çikolatayı koyup bohça halinde açıklık kalmadan kapatalım. Benim hamurumdan 19 beze çıktı.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. 5-6 dakika içerisinde pişiyor fırının basından ayrılmadan pişirmenizi tavsiye ederim ???? Afiyet olsun ????.