bilgisayarci
FD Üye
İzmir Bombası Tanımı İçin Gereçler
- Bir çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- Kakaolu fındık kreması
İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tuz, şeker, sıvı yağ, vanilya ve yarım su bardağı ılık suyu bir kapta çırpıyoruz.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu üzerini örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamuru yoğurmadan evvel kakaolu fındık kremasını dolaba koyalım biraz katılaşsın.
- Daha sonra hamurumuzu rulo formunda yoğurup cevizden küçük bezelere ayırıyoruz. Kestirimi 15-16 beze çıkacak biçimde bezelere ayırıyoruz.
- Her bir bezeyi yuvarlıyoruz ve çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyup kenarlarından büzerek yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz her bir bezeyi birebir halde yapıp evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- Fırının başından ayrılmayalım çabuk pişiyor yüzleri hafif kızarması kâfi fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz afiyet olsun.