İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünde, Ulusal Staj Programı kapsamında müracaatta bulunup Vilayet Koordinatörlüğü tarafından staja kabul edilen öğrencilerle kıymetlendirme toplantısı yapıldı. Cemil Meriç Toplantı Salonunda İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve öğrenciler bir ortaya geldi.
Ülkemiz genelinde üniversiteler bünyesinde Yükseköğretim okullarında verilen programa has olarak belirlenmiş teorik ve uygulamalı dersler dışında, öğrencilerin öğretim programlarıyla kazandırılması öngörülen mesleksel bilgi, maharet, tavır ve davranışlarını geliştirmeleri, bölümü tanımaları, iş hayatına ahenkleri, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri maksadıyla planlama yapıldı. Bu planlama kapsamında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde "Ulusal Staj Programı" uygulamaya kondu. Staj müracaatları Meslek Kapısı Çevrim İçi Platformu’nun “https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr” internet adresi üzerinden alındı. Müracaatta bulunan öğrenciler vilayet koordinatörlüğü tarafından staja kabul edilerek branşları ile alakalı ünitelerde staja başladı.
İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; Programın uygulamaya konmasından duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. "Ulusal Staj Programı" kapsamında İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü bünyesinde misyona başlayan öğrencilere muvaffakiyetler dileyen Yentür bir müddet öğrencilerle sohbet etti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı