İzmir Köfte (Nefis Bir Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 500 gram orta yağlı dana kıyma(orta yağlı olmasına dikkat edin)
- 1,5 su bardağı ekmek içi(yada 1 su bardağına yakın galeta unu)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- Bir tutam maydanoz
- 1 ‘er çay kaşığı karabiber,kırmızı toz biber, pulbiber,
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Yeterince tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates
- 1,5 su bardağı su
- Yeterince tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
İzmir Köfte (Nefis Bir Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köftesi için kıyma,rondodan geçirilmiş ekmek içi,ince kıyılmış maydanoz,yumurta,rondodan geçirilmiş soğan, rendelenmiş sarımsak,tuz ve baharatlar alınarak güzelce yoğrulu.
- Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak parmak uzunluğunda ince uzun köfteler hazırlayalım ve patatesleri kızartana kadar üzeri örtülü şekilde buzdolabında dinlendirelim.
- Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde doğrayarak (köfteler ile aynı boyutta olmalı)tavaya koyduğumuz sıvı yağda rengi çok hafif dönünceye kadar kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
- Köfteleri aynı yağın içerisinde renkleri çok hafif dönünceye kadar kızartalım kağıt havlu üzerine alalım.
- Fırın tepsimize bir patates bir köfte olacak şekilde dizelim.
- Sosu için tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım üzerine salçayı ilave edelim ve biraz kavuralım.
- Rendelenmiş domatesleri ve 1,5 su bardağı suyu ekleyerek 7-8 dk orta ateşte pişirelim tuz ve kekik ilave ederek karıştıralım ocağı kapatalım.
- Sosu köfte patateslerin üzerine gezdirelim ve üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim.