İzmir Köfte (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 5 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 3 su bardağı su
- Tuz
İzmir Köfte (Nefis Lezzette) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına köfte için verilen materyalleri alıp güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra cevizden biraz iri paraçalar alıp uzun ince şerit formu veriyoruz.
- Şekillendirdiğimiz köfteleri buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz (Vaktiniz yoksa dinlendirmeden de yapabilirsiniz) patatesleri elma dilimi formunda doğruyoruz.
- Tavaya sıvı yağ koyup patatesleri yavaşça kızartıyoruz. Patateslerden sonra köfteleride kızartıp yemeği pişireceğimiz fırın kabına alıyoruz.
- Birebir yağda biberleride kızartıp yemeğin üzerine yerleştiriyoruz. 1 adet domatesi de doğrayıp yerleştirdikten sonra yemeğin sosunu hazırlıyoruz.
- Bunun için tavaya çok az yağ alıp ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Son olarak suyunu ve tuzunu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıp sosu biraz çekene kadar pişiriyoruz (Gerekirse bir ölçü daha su ekleyebilirsiniz) Afiyet olsun.